Anet van de Vorst bij Omroep Brabant

Anet van de Vorst bij Omroep Brabant

EINDHOVEN – Zelf is ze niet zo bekend, maar haar tekeningen zijn dat wel. Zoals die van Fien en Teun, van de gelijknamige RTL kinderserie. Ze zijn getekend door Anet van de Vorst uit Eindhoven. Daarnaast tekent ze nog veel meer: van trouwkaarten tot kinderboeken. Het gaat zo goed dat ze eigenlijk van de royalty’s zou kunnen leven.

Eigenlijk is ze interieurarchitect. Maar toen de financiĆ«le crisis in 2008 genadeloos toesloeg begon Anet van de Vorst voor zichzelf en stortte ze zich daarnaast op haar grote liefde: tekenen. Een van de resultaten is Fien en Teun, een kinderserie op RTL en Netflix. “De twee karakters zijn door mij getekend. Er zijn ook boeken. Het is een groot succes, daar ben ik wel trots op.”

Simplistisch

Fien en Teun is niet het enige wat Van de Vorst tekent. Ze illustreert en maakt ook kinderboeken. Voor meerdere webshops maakt ze geboorte- en trouwkaartjes, maar ze tekent ook op maat, op aanvraag. In haar eigen, kenmerkende stijl. “Sommigen noemen mijn werk simplistisch. Daar schrok ik wel van. Maar eigenlijk klopt het wel. Met enkele lijnen wil ik iets neerzetten. Dat is trouwens best wel moeilijk.”

Lees verder op Omroep Brabant